گزارشی از حاشیه مراسم «شب خاطره» چهارمین جشنواره آثار و تولیدات مراکز استانی

«شب خاطره» در میدان امام اصفهان به یادماندنی شد

شب خاطره چهارمین جشنواره آثار و تولیدات مراکز استانی حوزه هنری چهارشنبه شب، 8مهرماه بعد از نماز مغرب و عشا در میدان امام اصفهان برگزار شد. مجری این مراسم سید جواد هاشمی بود که با اجرای خوب خود شور و حال دیگری در مراسم ایجاد کرده بود.

به گزارش کمیته تبلیغات و اطلاع‎رسانی چهارمین جشنواره آثار و تولیدات مراکز استانی حوزه هنری، شب خاطره اصفهان یکی از باشکوه ترین مراسم چهارمین جشنواره آثار و تولیدات شد، به دلیل حضور گرم ملاقادر قادری با آن بیان شیرین، سردار مرتضی قربانی و خاطره گویی با احساس واراتان داویدیان تصویری زیبا از شب خاطره را در ذهن‎ها باقی گذاشت.

مواجهه سردار مرندی و امیر رمضانی پس از 30 سال یکی دیگر از زیبایی های شب خاطره در میدان زیبای امام بود. در حاشیه این مراسم از 121 عنوان کتاب فرهنگ مطالعات و ادبیات پایداری با همراهی گروه سرود رونمایی شد. در مراسم شب خاطره مادران شهید حسین خرازی و شهید علی قوچانی نیز حضور داشتند. در پایان مراسم با رئیس حوزه هنری محسن مومنی شریف هم‎صحبت شدیم.

مومنی در حاشیه این مراسم بیان کرد: برگزاری مراسم «شب خاطره» در زنده نگه داشتن فرهنگ جبهه و جنگ بی‎تأثیر نیست و یکی از راه‎های زنده نگه داشتن این فرهنگ برگزاری چنین مراسمی است و می‎تواند یکی از گام‎های اولیه درخصوص ماندگاری این فرهنگ نیز باشد.

رئیس حوزه هنری افزود: همانطور که می‌دانید دفاع مقدس هشت سال به طول انجامید؛ لذا، ما وظیفه داریم از هر وسیله‎ای برای بیان رویدادها و اتفاقات زمان جنگ استفاده کنیم که خاطره‎گویی ساده‌ترین نوع آن است. بنابراین کتاب‎هایی که تولید می‌شود، فیلم‎هایی که ساخته می‎شود و کارهای هنری که به وجود می‎آید، همگی باید به ماندگاری فرهنگ دفاع مقدس کمک کنند.

مومنی در ادامه بیان کرد: آثار ارسالی به چهارمین جشنواره تولیدات، نسبت به دوره‎های قبلی با کیفیت‎تر است. ضمن آنکه اولین دوره جشنواره 8 سال قبل در اصفهان برگزار شد؛ اما، در جشنواره چهارم شاهد پیشرفت بیشتری در تولیدات مراکز استانی هستیم و جوانان هنرمند استان‎های کشور در بخش‎های مختلف هنری می‎درخشند.

رئیس حوزه هنری در پایان از هنرمندانی که اثر تولید کردند، مدیران حوزه هنری، شهردار اصفهان، استاندار اصفهان که جشنواره‎ای آبرومندانه برگزارکردند، تشکر و قدردانی کرد.

در حاشیه مراسم رسول زرگرپور استاندار اصفهان در گفت‎وگویی بیان کرد: با توجه به دِینی که به شهدا و دفاع مقدس داریم، باید هر کاری که از دست ما بر می‎آید برای ماندگاری خاطرات جنگ و شهدا انجام دهیم. مقام معظم رهبری نیز همیشه به این مسئله تأکید می‎کنند.

وی در ادامه تأکید کرد: خداروشکر حوزه هنری در بخش انقلاب و هنر انقلاب جایگاه ویژه‎ای دارد. از اینکه برای مراسم «شب خاطره» شهر زیبا و شهیدپرور اصفهان را انتخاب کردند، متشکرم.

زرگرپور در پایان گفت: امشب شب اول حضورم در جشنواره است. چهارمین جشنواره آثار و تولیدات بسیار خوب برگزار شده است و هر مراسمی که در اصفهان برگزار می‎شود خوب خواهد بود.

در حاشیه مراسم با واراتان داویدیان خاطره‎گوی دوران دفاع مقدس نیز هم‎صحبت شدیم. واراتان یکی از موثرترین مراسم جشنواره تولیدات را «شب خاطره» دانست و گفت: این مراسم در پرورش روحیه پایداری و مقاومت در افراد موثر است.

وی گفت: در زمان جنگ در جبهه حضور نداشتم؛ اما، بعد از جنگ با حضور در مناطق جنگی دوکوهه و شلمچه و بازدید از آن‎ها با اسطوره‎هایی که در این مناطق به شهادت رسیدند آشنا شدم. افرادی که در زمان جنگ و بعد از آن در این مناطق حضور داشتند، باید دیده‎ها و شنیده‎هایشان را برای افراد دیگر تعریف کنند تا خاطره جبهه و جتگ ماندگار شود.

داویدیان در پایان گفت: ما در این تشکل (تشکل پاسداشت ارزش‎های دفاع مقدس جامعه ارامنه ایران)، با جمع‎آوری اطلاعاتی درباره شهدا و قهرمانان ارامنه در زمان جنگ، به مردم نشان خواهیم داد که این افراد در جبهه‎های جنگ چه کردند و در چه شرایطی به شهادت رسیدند.





تعداد کل نظرات : 0 منتشر شده : 0 منتشر نشده : 0 غیر قابل انتشار : 0

یادداشت روز


وجود دبیرخانه دائمی جشنواره تولیدات مراکز استانی ضروری است

برای برپایی کیفی‎تر جشنواره صرفا تعداد شمارگان آن، ارتقای کیفی به جشنواره نمی‎دهد، بلکه در جهت پیشرفت دوره به دوره آن، باید دبیرخانه‎ای مرکزی به‎صورت دائمی تشکیل و در فاصله برپایی دوره‎های مختلف جشنواره به‎طور فعال‎تری عمل کنند. تشکیل دبیرخانه دائمی و برگزاری کارگاه‎های توجیهی ویژه هنرمندان موجب برقراری ارتباط مستحکم بین هنرمندان با جشنواره و تبیین اهداف برای آنان می‎شود تا با توجیه درست بتوانند آثاری متناسب با اهداف جشنواره تولید و از ارسال آثار آرشیوی پرهیز کنند.

بسیاری از از آثار راه‎یافته به چنین جشنواره‎هایی معمولا آرشیوی بوده و بعضی از آن‎ها به جشنواره‎های مختلف راه یافته‎اند، درحالی که می‎توان با ایجاد دبیرخانه دائمی و فعال به سیاست‎گذاری و توجیه هنرمندان پرداخته و تولیدات فاخری متناسب با موضوع و اهداف برگزارکنندگان جشنواره اقدام کرد. هدف از برپایی این جشنواره‎ها کمک به ارتقای سطح خلاقیت و اندیشه هنرمندان جوان است تا بتوانند با خلق آثار محکم و متناسب با موضوع جشنواره، هنرآفرینی کنند. تداوم جشنواره باعث ایجاد انگیزه بیشتر در جامعه جوان هنرمندان خواهد شد و آنان را وادار می‎کند که به موضوعات مطرح شده در جشنواره عمیق‎تر فکر کنند و از نگاه هنری اثر خلق کنند.

تناسب آثار با ماموریت‎های محوری حوزه هنری از جمله دفاع مقدس، انقلاب اسلامی، خانواده و بیداری اسلامی از مهمترین ملاک‎ها در این زمینه است. این آثار متناسب با این سیاست‎ها و از بعد مسائل فنی، هنری و زیبایی‎شناسی ارزیابی و داوری می‎شوند. قزوین از دیرباز در زمینه هنرهای تجسمی از جایگاه ممتازی برخوردار بوده است و به‎واسطه همین ویژگی برجسته، شایستگی و استحقاق این را دارد که دبیرخانه بخش تجسمی تولیدات مراکز استان‎ها را از صفر تا صد بر عهده داشته باشد.

کشف استعدادهای جوان و هدایت آن‎ها مهمترین رسالت جشنواره‎های هنری است. اگر برپایی این جشنواره‎ها صرفا برای برگزاری باشد، بیشتر به‎منزله یک کار نمایشی است، اما اگر به‎صورت کیفی‎تر و دائمی‎تر باشد، می‎توان استعدادهای زیادی را در تمام حوزه‎های مختلف شناسایی و به رشد کمی و کیفی آنها کمک کرد.

 

تولیدات مراکز استان


مصاحبه و گفتگو


گالری تصاویر


فراخوان جشنواره